Bron Recruitment

Werving & Selectie

A-speler werven

Het vinden van de perfecte kandidaat

Lastig vervulbare vacatures komen ten alle tijden voor. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Vereist een rol sterk specialistische ervaring, waardoor de potentiële doelgroep klein is? Zijn er veel soortgelijke posities vacant bij concurrenten, waardoor de vacature minder opvalt? Is de doelgroep overvraagd? In potentie verklaringen voor het uitblijven van voldoende instroom aan kandidaten, maar geen oplossing van het probleem. Je kan immers nog zo goed verklaren waarom de vacature onvervuld blijft, maar daarmee is de vraag niet veranderd.

Bron Recruitment Services neemt de vacature graag van je over. Afhankelijk van jouw wensen, stellen we de best passende aanpak op. Samen voeren we een diepgaande vacature intake waarin alle ins en outs van de rol besproken worden. Niet alleen de vacature inhoud en de criteria waarop een kandidaat beoordeeld wordt, maar ook bijvoorbeeld het team waarin gewerkt wordt, wenselijke persoonlijkheidskenmerken, de organisatiecultuur en doorgroeimogelijkheden die in de toekomst beschikbaar zijn. Bovendien bespreken we ook pijlers waarop een aan te nemen kandidaat wordt beoordeeld in het dienstverband. Wat moet een kandidaat gepresteerd hebben in de eerste zes maanden? Welke zaken zijn in een jaar tijd gerealiseerd? Door niet alleen te concretiseren waaraan een kandidaat vooraf aan moet voldoen, maar ook wat een kandidaat in werkelijkheid gaat realiseren, kan na afronding gemakkelijk gereflecteerd worden op het proces.

A-speler werven

Het vinden van de perfecte kandidaat

Op basis van de besproken criteria wordt een vacaturetekst op maat opgesteld die enerzijds aansluiting heeft bij de beoogde doelgroep, hen op de juiste wijze informeert over de rol en tevens prikkelt om te reageren. Daarnaast hoort bij elke werving een proactieve aanpak, op basis van het profiel worden topkandidaten in kaart gebracht en gemotiveerd om de betreffende rol als toekomstige carrièrestap te overwegen. Op basis van een shortlist met gekwalificeerde kandidaten heb je zelf in de hand met welke kandidaten je in gesprek gaat.

 

Elke procedure is maatwerk, en voor elke hire wordt gestreefd naar de perfecte match. Interesse om vrijblijvend te sparren over mijn wervingsproces? Plan gerust een afspraak in, dan praten we verder.

0 +
Tevreden klanten
0 +
Geplaatste kandidaten
0 +
Jaren ervaring

Met zorg en kwaliteit

Cijfers spreken voor zich

Contact opnemen

Of heb je direct een vraag?

Natuurlijk is het ook mogelijk om mij direct een vraag te stellen, middels het contactformulier.